Tampereen Teknillinen Yliopisto - 16.2.2008

Tracon

Japan Pop -lehti

Bard & Jester

Mirri Music

Genrewear

Urumi

Fantasiapelit

ippai

Sotataito

Saatoyhteiso B2 ry

Tietoja cosplay-pukuilijoille


Sisäänkäynnit

Cosplay-kisan osallistujat pääsevät sisään ilmaiseksi Tietotalon pääsisäänkäynnistä. Ilmoita ovella nimesi, jolloin se tarkistetaan osallistujien listalta. Saat tällöin myös kisan numerolapun, joka tulee pitää esillä kisan loppuun asti.

Isokokoisten proppien kanssa liikkuvien tulee myös käyttää Tietotalon pääsisäänkäyntiä. Maksettuasi lipun, jätä proppisi sisäänkäynnin viereiseen proppinarikkaan, ellet ole välittömästi siirtymässä Tietotalon 2. kerrokseen.

Muiden pukuilijoiden tulee käyttää Sähkötalon pääsisäänkäyntiä.

Sisäänkäynnit on merkitty isokokoisin ulkokyltein.

Kilpailut - kilpailijoille

Tracon III:ssa järjestetään edellisen Traconin tapaan cosplay puku- ja parikilpailut. Kisat avaavat Cosplay Finland Tour 2008 (CFT'08) -kisakiertueen.

Kilpailijoiden tulee ilmoittautua kuvaukseen saliin TD klo 11.30 mennessä ja kilpailuihin saliin TA klo 11.45 mennessä.

Säännöt ja lisätietoja löydät CFT'08:n sivuilta osoitteesta www.cft.fi. Kilpailuihin ilmoittautuminen on päättynyt.

Kilpailut - yleisölle

Cosplay-kisat pidetään Tietotalon saleissa TA ja TB. Molemmissa saleissa on sama ohjelma, kisaajat kiertävät molemmat salit. Lisäksi salissa TC on suora videolähetys salin TA ohjelmasta.

Saleihin TA ja TB pääsee vain ennakkolipulla, joita jaellaan klo 10.30 alkaen Sähkötalon lippupisteessä. Lippupisteeseen liikutaan myyntipöytäalueen reunalta ja sinne on selkeät opasteet. Liput ovat maksuttomia ja niitä jaetaan korkeintaan 2 kpl henkeä kohti. Lippuja ei voi varata ennakkoon ennen conipäivää.

Kun sinulla on lippu, älä tule etuajassa jonottamaan salien sisäänkäynneille, sillä salien istumajärjestys arvotaan. Ovet saleihin avataan tasan klo 12.00, joten ehdit paikalle saapumalla pari minuuttia ennen. Tätä ennen ovia käyttävät cosplay-kisaajat - ethän estä heidän kulkuaan.

Salin TC videolähetykseen ei jaeta lippuja. Myös sinne avataan ovet klo 12.00. Mikäli saleihin TA ja TB jää vapaita paikkoja, ne jaetaan ovella nopeimmille sen jälkeen, kun kaikki lipun omavaat ovat ensin päässeet sisälle.

Aseet ja propit

Isokokoisten asereplikoiden ja proppien kanssa ei tule liikkua conialueella, vaan ne tulee jättää proppinarikkaan, joka sijaitsee Tietotalon 1. kerroksessa. Poikkeuksena tähän sääntöön on Tietotalon 2. kerros, jossa isokokoisiakin proppeja voi pitää mukana. Alueelta löytyy myös cosplay-kuvausalue, josta lisää alempana.

Vaikkakin proppien pitäminen mukana on sallittua Tietotalon 2. kerroksessa, tulee niiden kuljettajan noudattaa aina erityistä varovaisuutta. Muista, että pehmeimmästäkin materiaalista valmistettu proppi voi aiheuttaa vaaratilanteita kokonsa ja ulottuvuutensa myötä. Ole siis aina varovainen - proppisi, itsesi ja muiden kävijöiden vuoksi.

Cosplay-kuvaamisesta ja kuvausalueesta

Tietotalon 2. kerroksen päädystä (suunnilleen infopisteen yläpuolelta) löytyy cosplay-kuvausalue. Alue on varattu cosplay-pukuilijoille jotka haluavat poseerata kameran edessä tai vain tuhlata aikaa. Teethän kuitenkin tilaa tarvittaessa, jotta kaikki halukkaat pukuilijat ja cosplay-ryhmät mahtuvat poseeraamaan kameralle.

Mikäli sinulla tai kaverillasi ei ole omaa kameraa, tai haluat muusta syystä kuvausapuja, Traconin viralliset kuvaajat päivystävät alueella neljä kertaa päivän aikana. He ottavat kuvia kaikista halukkaista. Kuvat julkaistaan netissä pian conin jälkeen ja voit käyttää itsestäsi otettua kuvaa vapaasti omaan käyttöösi (vaikkapa kotisivuillasi tai irc-galleriassa) kunhan mainitset kuvaajan nimen kuvan yhteydessä. Traconin kuvaajien aikataulun löydät kuvauspaikalta.

Traconin kuvaajien päivystysajat kuvausalueella ovat 10.30-11.00, 13.30-14.00, 15.00-15.30 ja 16.00-16.30. Päivystysajat löytyvät myös lapulta kuvausalueen luota. tunnistat kuvaajat paitsi kamerasta, myös Tracon-nimilapusta.

Erillisen kuvausalueen olemassaolon myötä toivomme pukuilijoiden välttävän poseerauksia muualla conissa, etenkin käytävillä. Järjestyksenvalvojat voivat puuttua tilanteeseen, mikäli muiden conikävijöiden kulku häiriintyy.

Pukuhuoneet

Traconissa on koko päivän käytettävissä pukuhuoneet cosplay-pukuilijoille. Pukuhuoneet eivät ole vartioituja, joten ethän jätä tavaroitasi sinne. Pukuhuoneet ovat Tietotalon 2. kerroksessa luokissa TG ja TH. Kuvaaminen pukuhuoneiden välittömässä läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.

Hissit

Hissit on varattu liikuntaesteisten ja järjestäjien käyttöön. Jos pukusi on kuitenkin sitä luokkaa että portaissa kävelyyn kuluisi pieni ikuisuus, voit laskea itsesi liikuntaesteiseksi.

 


Tracon ry 2007-